dissabte, 26 de març del 2011

Delenda est Subrata ?

Ara que ens arriben tantes notícies de la veina Líbia, totes elles terribles, m’agradaria deixar testimoni d’un important problema que els valents corresponsals de tv, ràdio i premsa no ens expliquen:

Un dels indrets més exposats a les accions militars i que no guarda cap relació amb els recursos més importants d’aquell país (petroli i gas natural) és la ciutat de Sabrata. A 65 km a l’oest de la capital, Trípoli, i a 95 km de la frontera amb Tunísia, Sabrata té una població d’uns 100.000 habitants.



Deixant de banda el patiment de la seva gent, el valor d’aquesta ciutat per a tota la Humanitat és l'antiga ciutat que data d’abans de que hi arribessin els cartaginesos que la van construir així com després els romans. Després que un fort terratrèmol la deixés arrasada l’any 365, els governadors bizantins la van reconstruir i encara avui es pot veure la magnificència de la que va gaudir durant la nostra edat mitjana.

Declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat, encara es pot veure l’esplendor del Teatre, dels temples, dels mausolèums i de tants altres monuments que ara es troben en risc de ser destruïts per les bombes de l’exèrcit del dictador Gadafi o per les de la “Coalició”.

Antoni Cruzado i Alorda
Veïnat del Pibitller


Maçanet de la Selva