divendres, 22 de juny del 2012

Els peatges, els camions i la N II

Semblava que ja no hi fossin. Vull dir els peatges de les autopistes. Ja ens hi haviem acostumat: aquí, a França, a Itàlia... Però si que colpeja quan vas per les terres de Múrcia, Andalusia, Castella, etc i veus que allà no paga ningú.
De sobte, algú ens ha fet obrir els ulls i ens hem enganxat a l’idea que pot ser el món fora millor sense haver de pagar per transitar per les nostres terres i practiquem el @Novullpagar.
Els camions han après molt depressa allò de @Novullpagar. Surten de l’autopista de peatge a la Jonquera, agafen la N II i arrasen fins a Maçanet de la Selva. Reprenen l’AP 7 de peatge fins a Granollers. Segueixen gratis fins a Martorell. Tornen a pagar el peatge fins a Altafulla i surten un altre cop cap a la N 340 desdoblada i gratuita. Sí, sí, gràcies al MOPU poden practicar el @Novullpagar.
Però el trànsit per la província de Girona es fa un martiri per tothom. Pot ser tot aniria millor si els camions anessin per l’autopista de peatge i no per les carreteres ! Com es podria aconseguir ?
Opció 1: prohibint als camions el pas per la N II.
Opció 2: fer moltes rotondes a la N II, això enviaria els camions per l’autopista.
Opció 3: fer-los’hi el peatge gratis a l’AP 7. Ah no ! Abertis no ho podria soportar !
La millor opció fora aquesta darrera junt amb l’Eurovinyeta. Els camions haurien de pagar tant si van per una banda com per l’altra i escollirien l’AP 7.

O no ?

Antoni Cruzado i Alorda

Veïnat del Pibitller
Maçanet de la Selva